תביעה בבית דין לעבודה יכולה לסייע לעובדים לקבל את המגיע להם במקרה בו פגע המעסיק בזכויותיהם. בית הדין לעבודה הוא גוף פעיל ביותר, המטפל במקרים רבים, ועמוס בהיסטוריית פסיקות לטובת העובדים אם כי הוא דן גם במצבים הפוכים בהם המעסיק נפגע מהתנהלותו של עובד. למרות האפשרות להגשת תביעה בבית דין לעבודה באופן עצמאי, ככל מדובר בתביעה יותר משמעותית לגבי תקופת העסקה ארוכה יותר, מומלץ מאד להגיש תביעה זו באמצעות עורך דין מקצועי, כדי לוודא שהמעסיק לא ישתמש בחוסר ידע או הבנה של העובד כדי למנוע ממנו לממש את זכויותיו. הלכה למעשה, ככל שמדובר בתקופת העסקה ארוכה יותר כך על פניו יש הצדקה גדולה יותר לפנות לעורך דין מקצועי בתחום לכל הפחות על מנת לבצע בדיקת זכויות.
העילות להגשת תביעה בבית דין לעבודה
כל עוולה שבין מעסיק לעובד, עשויה להיות נידונה בבית דין לעבודה. הסכמי שכר ואי עמידה בהם, או הסכמים שאינם הוגנים שנחתמו באילוץ, שעות נוספות שלא שולמו או קוזזו בניגוד לחוק, עבודה בימי מנוחה, הרעת תנאים, הפרת זכויות, אפליות על רקע מגזרי, מגדרי, או אחר, בתוך עבודה או במכרזי עבודה, פיטורין, פיצויים שונים, הליכי שימוע שאינם עומדים בתנאי הדין, ועוד.
למה לשכור עורך דין אם אפשר לבד?
אפשר אמנם להתבסס על כתיבה עצמאית של תביעה בבית דין לעבודה, אולם חשוב לדעת שלכתיבת התביעה בליווי מקצועי של עורך דין מנוסה שייצג לקוחות ישנם יתרונות רבים. עורך הדין יוכל לנסח את התביעה בצורה הבהירה והמקצועית ביותר, תוך הכללת כל העובדות הנדרשות לצורך קבלת התביעה מצד העובד וכימות הנזקים הרלוונטיים. בנוסף, ניסוח התביעה באמצעות עו"ד לענייני עבודה יכול לסייע לאתר הפרת זכויות נוספות שהעובד לא היה מודע לה. עו"ד לענייני עבודה יוכל להתמודד היטב מול הצד שכנגד לקוחותיו (שיכול להיות הן מעסיק והן מועסק) ומכיר את טקטיקות ניהול ההליך הנפוצות.
משרד עורכי דין מור יוסף ושות' בהובלות של עו"ד אבי מור יוסף צבר ניסיון רב בייצוג עובדים ומעסיקים בבית הדין לענייני עבודה.
**התכנים נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם בגדר עצה משפטית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם עורך דין**