תפריט

דע את זכויותיך בדיני עבודה – חישוב סכום פיצוי פיטורים / עו"ד אבי מור יוסף

ככלל, פיצוי הפיטורים יהיו בגובה שכר חודש אחד לכל שנת עבודה אצל אותו מעסיק, או באותו מקום עבודה. יחד עם זאת, קיימים מקרים רבים בהם הסכם קיבוצי, צו הרחבה או חוזה אישי קובעים שיעור גבוה יותר ולכן מומלץ לבחון כל מקרה לגופו.

מרכיבי השכר לחישוב פיצויי פיטורים הם כל חלקי השכר הרגיל של העובד כגון שכר יסוד, תוספת ותק, עמלות, פרמיות ולעיתים גם בונוסים (ככל שהם חלק קבוע בשכרו של העובד).

כאשר חלק מהשכר משולם באופן פיקטיבי הוא יחושב כחלק משכר היסוד לצורך פיצויי פיטורים – לדוגמא תוספת רכב למי שאין לו רכב או תוספת שעות נוספות גלובאלית למי שלא מבצע שעות נוספות.

לעומת זאת, ככלל, תוספות לשכר ותשלומים מותנים כגון שעות נוספות אינם באים בחשבון לצורך חישוב פיצוי פיטורים.

פסיקת בתי הדין לעבודה קבעה כי במקרה בו השתנתה באופן מהותי צורת העסקה במשך תקופת העבודה אצל אותו מעסיק הדרך הנכונה לחישוב פיצויי הפיטורים היא חישוב של פיצויי הפיטורים בגין כל אחת מתקופות ההעסקה.

במקרה בו שונה שיעור המשרה של העובד לאורך תקופה העסקה יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו.

ככל שהמעסיק ביצע את הליך הפיטורים שלא כדין, לדוגמא בחוסר תום לב ו/או ללא שימוע כדין ו/או מטעם מפלה ניתן לתבוע את המעסיק על פיצוי מעבר לתשלום פיצוי הפיטורים ואף לקבל פיצויי פיטורים מוגדלים בגין אופן סיום יחסי העבודה.

**התכנים נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם בגדר עצה משפטית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם עורך דין**

קרדיט: freepik
השאירו את הפרטים ונחזור אליכם:

עוד בנושא

זקוקים לטיפול משפטי? השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם בהקדם